Dan škole

Poštovane koleginice i kolege, dragi učenici,

Čestitam vam Dan škole.

Danas naša škola obilježava 49. rođendan. Iako se kao zvanična godina rođenja uzima 1972. godina, Tehnička škola ima i svoju predistoriju. Još 1947. godine je osnovana Škola učenika u privredi „Hasan Aganović Tač“  a 1961. Tehnička škola „7. april“. Ove dvije škole su se ujedinile 1972. godine i nastao je Tehnički školski centar „Hasan Burić“. Iz TŠC „Hasan Burić“ se 1985. godine izdvojio Srednjoškolski centar „25. novembar“. Godine 1992. iz ove dvije škole su nastale Tehnička škola „Milan Stjepanović“ i Mješovita srednja škola Gornji Rahić Brčko. Te škole se ponovo ujedinjuju 2001. godine i nastaje današnja JU Tehnička škola.

Kao što vidimo naša škola je imala nekoliko istorijskih godina i svaki put je poslije toga bila jača. Cijeneći sadašnji trenutak, možemo reći da je i ova 2020-2021. takođe istorijska. U uslovima epidemije, prekida nastave, online nastave, skraćenih časova, podjele odjeljenja u grupe škola se trudi da održi nivo koji je imala, i što se tiče kvaliteta nastave i što se tiče cjelokupnog vaspitno-obrazovnog rada sa učenicima. Za to ste prije svega zalužni vi, nastavnici, stručni saradnici i saradnici u nastavi, učenici kao i administrativno i tehničko osoblje škole. Nadamo se da ćemo i iz ovoga izaći jači, organizovaniji i kvalitetniji.

Sa željom da što prije pobijedimo koronu i vratimo se u normalno stanje, svima nama želim srećan Dan škole.

S poštovanjem.

                                                                                                          Direktor:

                                                                                              dr Dejan Nikolić, dipl.ing.

Related Post

Отворена канцеларија за психолошко савјетовалиште у ЈУ “Техничка школа”Отворена канцеларија за психолошко савјетовалиште у ЈУ “Техничка школа”

Центар за омладински развој „Прони“ у сарадњи са Јавном установом „Техничка школа“ Брчко у склопу пројекта „Иницијатива младића“ отворили су данас канцеларију за психолошко савјетовалиште у овој  школи.