Svjetski dan učitelja

JU Tehnička škola Brčko je sportskim danom i svečanom sjednicom Nastavničkog vijeća obilježila ovaj naš praznik. U 10 sati je odigrana revijalna utakmica u odbojci mješovitih ekipa učenika protiv profesora. Rezultat je bio u drugom planu ali su mlađi i poletniji učenici ostvarili pobjedu rezultatom 2:1.

Nakon toga su na sjednici Nastavničkog vijeća pročitani najbolji radovi podom dana učitelja. Radovi i slike su date u nastavku.

5. oktobar- Dan učitelja

Godine 1994. UNESCO je proglasio 5. oktobar kao Dan učitelja. To je dan kada slavimo sve prosvjetne radnike naših škola. One koji svoje znanje prenose mlađim generacijama kako bi svi mi imali jednake šanse u svojim životima. Kako bi pomogli razvoju ljudskog društva, učinili svijet boljim mjestom i obogatili svoj um, pripremili se za dalji, odrasli život, poslove, porodice itd. Da bi se postalo profesor, nastavnik, učitelj prvo nam je potrebna ljubav prema ljudima, znanju i životu. Potrebno je ne samo znanje već i vještina komunikacije sa ljudima, vještina objašnjavanja i predavanja na način lagan za pamtiti i pratiti. Način koji u nama budi znatiželju, potiče razmišljanje i zbog kojeg raste naša ljubav ka predmetu. Prosvjetni radnici koji pronađu ove načine zaista zaslužuju naše najdublje poštovanje i našu zahvalnost. Jer su godinama učenjem i teškim radom uspjeli  da i nas prosvijetle tim znanjem i inspirisali nas da i mi pratimo svoje snove, ciljeve i znatiželju. Moje divljenje i podršku zasigurno imaju. Znam da i drugi imaju ovo mišljenje i kao vaši učenici iz srca vam čestitamo 5. oktobar – Dan učitelja!

Ajsela Husejnović, I8

Дан учитеља

Сјећам се, а многи су дани прошли

сви су тад на нашу приредбу дошли.

Иако сам пјесмицу научио

да је изрецитујем нисам смио.

Тада сам, иако мали, схватио

да ми није довољно само знање,

требало ми је и самопоуздање.

Изашао сам тад пред родитеље

и све сам их погледом прешао,

а кад ми је поглед до ње дошао

видио сам понос на њеном лицу.

Добио сам снагу и рецитовао сам

само за моју учитељицу.

Њен осмијех ми је помогао да схватим

да ми је она као моја мајка

и да имам доста тога да јој вратим

јер ми је самопоуздање дала.

И свака ријеч је премала хвала

зато постоји Дан учитеља

да јој се барем у себи захвалим

када ми та приредба дође у сан.

Илија Ђорђић, I2

Related Post